Karnabahar Salatası

Uzman Diyetisyen Hafize Ögün Dudioğlu

Karnabahar Salatası

 

Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
  • 1 kuru soğan (ince doğranmış)
  • 1-2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 2 yemek kaşığı salça (domates-biber karışık)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz (Salça tuzluysa ya hiç ilave etmeyin ya da çok az ilave edin)
  • Karabiber, pul biber, kuru nane, kimyon, sumak (isteğe göre farklı baharatlar kullanılabilir)
  • Maydanoz, marul, isteğe göre diğer yeşillikler
  • Limon suyu ve nar ekşisi

Karnabaharı yıkayıp süzdürün. Parçalarına ayırarak rondoya alın. Bulgur gibi görünene kadar öğütün. Bir kapta zeytinyağını ısıtın. Soğanı ve sarımsağı kavurun. Salçayı ekleyerek pişirin. Karnabaharı ekleyin ve yaklaşık 20 dakika ara sıra karıştırarak pişirin. Bu arada tuz ve baharatları da ilave edin. Soğumaya bırakın. Yeşillikleri yıkayıp süzdürün. İnce doğrayarak soğuyan karnabaharla karıştırın. Limon suyu ve nar ekşisi ilave edin.

Copyright @2023 Uzman Dyt. Hafize Ögün. Designed By MAA