Zencefilli Kabak Çorbası

Uzman Diyetisyen Hafize Ögün Dudioğlu

Zencefilli Kabak Çorbası

Malzemeler

•          2 adet kabak

•          1adet orta boy soğan

•          1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil

•          2 küçük boy brokoli ( 50 g)

•          3 su bardağı su

•          1 yemek kaşığı zeytinyağı

•          1çay kaşığı tuz

•          1çay kaşığı karabiber

Soğanı ince ince doğrayın. Kabakları kalın dilimler halinde doğrayın. Brokoliyi çiçeklerine ayırın. Derin bir tencerenin içine zeytinyağı alın. Hafifçe kızdırın. Üzerine doğradığınız soğanları ekleyin ve soteleyin. Ardından kabakları ekleyin ve bir miktar daha soteleyin. Üzerine su ilave edin. Sebzeler yaklaşık 7-8 dakika piştikten sonra içine brokolileri ilave edin. Ardından zencefili ekleyin. Tüm sebzeler yumuşadığında tuz ve karabiberini ilave edin ve ocaktan alın. El blenderi yardımıyla tüm sebzeleri ezin. Yeniden ocağa alın. Biraz daha kıvam almasını sağlayın. Kıvamı iyice yoğunlaştığında ocaktan alın ve sıcak sıcak servis edin.

Copyright @2023 Uzman Dyt. Hafize Ögün. Designed By MAA