Dolgulu İrmik Helvası

Uzman Diyetisyen Hafize Ögün Dudioğlu

Dolgulu İrmik Helvası

Helva için:

  •  1 su bardağı süt
  •  1.5-2 yemek kaşığı irmik
  •  1 tatlı kaşığı tarçın
  •  1-2 tatlı kaşığı bal

Dolgusu İçin :

  •  Şekersiz Fıstık Ezmesi

Yapılışı:

1)Süt ve İrmiği kıvam alana kadar pişirin. Tarçını ilave edin ve ocağın
altını kapattıktan sonra balı ekleyin.
2) Helvanın yarısını bir kaba alın. Üzerine 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi
ekleyin. Kalan karışımı da üzerine ekleyin .
3) Buzdolabında bekletin ve AFİYET OLSUN ��

Copyright @2023 Uzman Dyt. Hafize Ögün. Designed By MAA