Pancar Kvass

Uzman Diyetisyen Hafize Ögün Dudioğlu

Pancar Kvass

Malzemeler:

  • 3-4 adet orta boy kırmızı pancar
  • 1 litre temiz içme suyu
  • 2 yemek kaşığı doğal iri kaya tuzu veya himalaya tuzu veya deniz tuzu
  • 1 küçük çay bardağı kefir altı suyu veya peynir altı suyu
  • 1-2 diş sarımsak (isteğe bağlı) ( dilimleyerek ekleyin)
  • Acı biber (dilerseniz)
  • 1,5 litrelik cam kavanoz

 

Yapılışı:

Pancarlar güzelce yıkanarak dış kabukları soyulup 2-3 cm’lik parçalar halinde doğranır. Tuz ve su bir kapta karıştırılıp tuzun erimesi sağlanır.

Kaynar suyla güzelce steril edilmiş kavanoza doğranmış pancar eklenir. Üzerine Sarımsak, kefir altı suyu ve tuzlu su karışımı ilave edilir. Kavanozun ağzı bir bez ile kapatılarak direkt güneş ışığı almayan bir yerde yaklaşık 5 gün bekletilerek fermantasyona bırakılır.

5-6 gün sonra kvass içilmeye hazır hale gelir. Bu aşamadan sonra kvass’ın suyunu bir şişeye boşaltıp buzdolabın da birkaç hafta muhafaza ederek tüketebilirsiniz.

İçindeki taneleri direk yiyebilir veya salatalarda başka yemeklerde kullanabilirsiniz. Fermantasyon için kullanabilirsiniz. Afiyet Olsun

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Copyright @2023 Uzman Dyt. Hafize Ögün. Designed By MAA